Activiștii pentru climă au aruncat cu supă de roșii peste tabloul „Floarea soarelui” creat de pictorul Vincent Van Gogh de la National Gallery din Londra, notează BBC.

Două persoane îmbrăcate în tricouri cu inscripția „Just Stop Oil” au deschis câteva conserve cu supă și au aruncat conținutul pe tablou, apoi și-au lipit mâinile de pereții muzeului. Poliția metropolitană a declarat că cele două persoane au fost arestate.

Galeria a declarat că tabloul a fost acoperit de sticlă și, prin urmare, nu a fost deteriorat.

Tabloul lui Van Gogh, care datează din 1888, are o valoare de 84,2 milioane de euro, scrie Reuters.

Protestul a fost cea mai recentă manifestație a activiștilor și vine la câteva zile după ce aceștia au blocat drumurile din jurul parlamentului și al departamentelor guvernamentale pentru ca Marea Britanie să oprească toate proiectele noi de petrol și gaze.

Duminica trecută, poliția a declarat că peste 100 de persoane au fost arestate după un weekend de proteste ale grupurilor de mediu.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri