Poliţia britanică a declarat că un bărbat a intrat într-un restaurant McDonald's din centrul Angliei şi a aruncat pe podeaua acestuia zeci de rozătoare vii, vopsite în culorile steagului palestinian, incidentul fiind în prezent în curs de investigare, informează Reuters.

Marea Britanie a înregistrat o creştere a incidentelor de antisemitism de când Israelul a lansat un bombardament intens asupra Fâşiei Gaza, urmat de o ofensivă terestră ca răspuns la un atac al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie. Au fost raportate agresiuni, abuzuri verbale şi daune materiale în Marea Britanie, la fel ca în alte părţi ale lumii.

Un filmuleţ difuzat pe reţelele de socializare arată un bărbat, având înfăşurat în jurul capului ceea ce pare a fi un steag palestinian, care intră calm, ţinând o cutie cu rozătoare, unele vopsite în verde şi roşu, într-un McDonald's din Birmingham, iar apoi răstoarnă animalele pe podea în faţa clienţilor îngroziţi.

Bărbatul poate fi auzit apoi înjurând Israelul.

"Investigăm un incident în timpul căruia rozătoare vii au fost aruncate într-un restaurant de pe Watson Road, Nechells, ieri în jurul orei 17.30", a anunţat poliţia din comitatul West Midlands într-o postare pe platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

"Am luat cunoştinţă de un incident petrecut seara trecută în restaurantul nostru din Star City, Birmingham", a indicat McDonald's UK într-o declaraţie. "Restaurantul a fost complet igienizat, iar partenerii noştri din domeniul combaterii dăunătorilor au fost chemaţi pentru a efectua o inspecţie completă", a precizat McDonald's UK.

În urmă cu două săptămâni, McDonald's Israel a declarat că a oferit mii de mese gratuite personalului militar israelian, ceea ce a determinat francizele gigantului american din unele ţări musulmane precum Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Turcia să se disocieze de franciza israeliană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri