Sprijinul Americii pentru Ucraina va fi infailibil şi neclintit, indiferent de rezultatul alegerilor legislative de marţi, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, transmite AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden "este hotărât să lucreze cu ambele partide", democrat şi republican, în această direcţie, a adăugat ea, în contextul în care conservatorii speră să preia controlul asupra a cel puţin una din cele două camere ale Congresului.

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a reiterat, într-un interviu difuzat luni pe CNN, dorinţa de a nu "da un cec în alb" Kievului dacă partidul său va obţine majoritatea la alegerile de la jumătatea mandatului care au loc marţi.

Deşi afirmă că "sprijină foarte puternic Ucraina","va trebui să fim mai atenţi în viitor" şi "să ne asigurăm că mijloacele sunt direcţionate acolo unde sunt necesare", a adăugat McCarthy, care ar putea deveni după acest scrutin preşedintele Camerei Reprezentanţilor în locul actualei democrate Nancy Pelosi.

Vineri, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan, s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat, printre altele, finanţarea de către Washington a modernizării vehiculelor blindate şi a sistemelor de rachete sol-aer.

Această ultimă tranşă de asistenţă militară duce asistenţa totală a SUA pentru Ucraina la aproximativ 18,2 miliarde de dolari de la începerea ofensivei ruse în Ucraina pe 24 februarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri