Eurodeputaţii din grupul Renew Europe au cerut audierea lui Elon Musk în Parlamentul European pentru "a afla mai multe despre intenţiile sale" şi pentru a-i aduce aminte de obligaţiile pe care le are, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Deşi nu se cunosc încă în totalitate intenţiile precise ale noului proprietar al Twitter, declaraţiile şi acţiunile sale de până acum sunt o sursă de îngrijorări", a precizat al treilea grup din Parlamentul European într-o scrisoare trimisă preşedintei instituţiei, Roberta Metsola.

"Există motive bune să credem că standardele care erau cele ale Twitter până acum ar putea fi slăbite, într-un moment în care lupta împotriva ingerinţelor electorale, dezinformării şi discursurilor de incitare la ură sunt mai importante ca niciodată", subliniază eurodeputaţii în această scrisoare semnată de vicepreşedinta Dita Charanzova şi de eurodeputata Sophie in't Veld.

Grupul îi cere Robertei Metsola să-l invite pe Elon Musk pentru o audiere în Parlamentul European pentru a-i "reaminti obligaţiile care îi revin în virtutea legislaţiei UE şi a codului bunelor practici din 2022 în materie de dezinformare".

"Indiferent care sunt alegerile dlui Musk, deviza noastră va rămâne: continentul nostru, regulile noastre. Trebuie să ne asigurăm că Twitter va continua să acţioneze împotriva dezinformării şi a discursului de incitare la ură", a postat pe Twitter preşedintele grupului, Stéphane Séjourné.

Omul cel mai bogat din lume a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat reţeaua socială cu 44 de miliarde de euro. El a dizolvat apoi consiliul de administraţie, i-a concediat pe şefi şi a disponibilizat aproximativ jumătate din cei 7.500 de salariaţi.

Antreprenorul libertarian este adeptul unei viziuni a libertăţii de expresie absolute care riscă, potrivit criticilor, să ducă la excese.

Comisarul european Thierry Breton l-a avertizat pe Elon Musk, după preluarea controlului reţelei sociale, că va trebui să respecte reglementarea europeană privind marile platforme care tocmai a fost adoptată.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri