Elon Musk ar urma să semneze, săptămâna viitoare, planul Twitter de a retrage platforma de socializare dintr-un acord de dezinformare online al Uniunii Europene, relatează BusinessInsider.

Este un regulament voluntar care include angajamente precum prevenirea știrilor false, asigurarea transparenței reclamelor politice și cooperarea cu diverse organisme de verificare a informațiilor suspicioase.

Pactul de combatere a dezinformării include și alte companii mari din mediul online, Google, Meta, Microsoft și TikTok fiind înscrise încă din iunie anul trecut.

Deși respectarea codului nu este obligatorie, acesta ajută la implementarea Legii privind serviciile digitale a blocului comunitar, care reglementează și rețelele de socializare. Încălcarea acestor reguli ar putea aduce unei companii o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale.

Totuși, potrivit unor surse ale publicației Politico, se așteaptă ca Twitter să își înceteze participarea la cod în zilele următoare. Una dintre surse a spus că Twitter se va retrage oficial ca membru al pactului, odată ce Elon Musk va aproba oficial planul săptămâna viitoare.

În februarie, oficialii UE au reclamat Twitter pentru că nu a furnizat un raport complet despre eforturile sale de a respecta codul. Comisia Europeană a declarat că celelalte mari companii de tehnologie au arătat „un angajament puternic în privința raportării”, cu excepția celor de la Twitter.

Un semn că demersul celor de la Twitter este unul real, ar fi acela că le-a cerut cercetătorilor de dezinformare care studiază platforma să șteargă datele pe care le-au obținut în baza unor contracte istorice până la sfârșitul lunii mai a acestui an, iar dacă vor să aibă acces la ele în continuare vor trebui să plătească 42.000 de dolari lunar.

O altă dovadă că Twitter nu mai este atât de interesată de ce se întâmplă la nivelul Uniunii Europene ar fi și faptul că biroul din Bruxelles al companiei, care era responsabil de respectarea legilor din Uniune, a fost închis pe fondul disponibilizărilor masive ordonate de Elon Musk în luna noiembrie a anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri