Elon Musk a declarat că Twitter ar putea percepe o mică taxă pentru utilizatorii comerciali și guvernamentali ai rețelei sociale, după ce tranzacția va fi finalizată. Decizia face parte din efortul antreprenorului miliardar de a crește veniturile Twitter, care a rămas în urma rivalilor mari din industrie, cum este Facebook, de pildă.

„Twitter va fi întotdeauna gratuit pentru utilizatorii obișnuiți, dar se va putea percepe un cost mic pentru utilizatorii comerciali și guvernamentali. Unele venituri sunt mai bune decât niciunul”, a scris Elon Musk pe Twitter, potrivit Euronews.

Citește și: Ce pot învăța alți lideri din preluarea agresivă și neortodoxă a Twitter de către Elon Musk. Leadership a la „Musk”

Contactați de Reuters, reprezentanții Twitter au refuzat să comenteze cu privire la aceste informații.

Elon Musk le-a spus băncilor că va dezvolta noi modalități de a monetiza tweet-urile și de a reduce din salariile directorilor pentru a mai diminua din costurile pe care compania le are.

Totodată, miliardarul a mai transmis că plănuiește să dezvolte funcții noi la Twitter pentru a crește veniturile companiei, inclusiv noi modalități de a câștiga bani din tweet-uri care conțin informații importante sau devin virale. Acoperirea Twitter este în prezent doar „nișă” și s-ar dori ca un procent mult mai mare din SUA să aibă cont pe această platformă.

În tweet-urile care au fost șterse ulterior, Elon Musk a sugerat că ar trebui să existe mai multe modificări la serviciul de abonament premium, Twitter Blue, inclusiv reducerea prețului acestuia, interzicerea publicității și oferirea opțiunii de plată în criptomoneda dogecoin.

Elon Musk a cumpărat Twitter într-o tranzacție care se ridică la 44 de miliarde de dolari (41 de miliarde de euro). După această preluare, fondatorul Tesla a spus că dorește să îmbunătățească platforma cu noi funcții. Este de așteptat ca finalizarea înțelegerilor privind tranzacția să dureze între trei și șase luni, cu toate că CEO-ul Twitter a transmis că până atunci, activitățile companiei se vor derula în aceeași manieră.

Parag Agrawal, CEO-ul Twitter care este pus în funcție de câteva luni, le-a spus angajaților că nu sunt planificate reduceri de personal „în acest moment”. Totuși, CEO-ul companiei nu a comentat legat de ce se va întâmpla odată ce Musk va prelua compania mai târziu, de-a lungul acestui an.

Ultima dată când Twitter a făcut reduceri semnificative de personal a fost în 2016, când compania a concediat aproximativ 9% dintre angajați. Concret, a fost vorba de 350 de posturi, din rândul echipelor de vânzări și marketing, înregistrând cele mai mari pierderi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri