Rusia a tras circa 100 de rachete asupra Ucrainei marţi, lovind mai multe infrastructuri energetice esenţiale în diferite regiuni, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, informează AFP.

"Au fost trase circa o sute de rachete (...) dinspre Marea Caspică, regiunea (rusă) Rostov" şi de asemenea "din Marea Neagră", a declarat Iuri Ignat în direct la televiziunea ucraineană, precizând că "în acest stadiu nu s-a înregistrat utilizarea de drone de atac", conform Agerpres.ro.

Primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko, a înregistrat cel puţin trei rachete ruse care au lovit clădiri rezidenţiale. "În cartierul Pecersk, într-unul dintre imobilele lovite de o rachetă, echipele de salvare au găsit trupul unei persoane decedate", a deplâns Kliciko pe Telegram. "Operaţiunile de salvare şi de căutare sunt în curs", a adăugat primarul Kievului.

Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii critice din Ucraina, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

"Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova", a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al republicii, Andrei Spînu.

Ministrul moldovean a precizat că "aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă". "Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică'', a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri