18 Noiembrie 2022

Musk, către un dezastru de 44 miliarde dolari: Birourile Twitter, închise, după ce sute de angajați și-au anunțat plecarea



Nu știm dacă Elon Musk vrea să-și dea singur foc la valiză cu noua viziune în legătură cu modul în care ar trebui să funcționeze Twitter, compania pentru care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a o prelua, dar sute de angajați își anunță plecarea, după ce excentricul miliardar a eliminat munca de acasă, ceea ce a creat un val uriaș de nemulțumire în rândul personalului.

Birourile Twitter s-au închis brusc, joi, 17 noiembrie, deoarece sute de angajați au refuzat să continue să lucreze sub noua viziune a lui Elon Musk pentru platforma socială, relatează BusinessInsider.

Oficialii companiei le-au transmis angajaților că toate clădirile sunt închise temporar, urmând a fi redeschise abia luni, 21 noiembrie. Un angajat actual a remarcat că închiderea birourilor este o decizie dramatică, dar care are scopul de a „preveni sabotajul fizic în timp ce rezolvă revocările de acces”.

Închiderea a avut loc la aproximativ o oră după termenul limită al lui Musk pentru ca angajații Twitter să se înscrie oficial la noile sale planuri „extrem de dure” pentru companie. Mai puțin de 50% din personalul rămas al companiei, de aproximativ 4.000 de oameni, s-a înscris pentru a lucra la „Twitter 2.0”, ceea ce înseamnă că au demisionat efectiv în condițiile oferite de Musk într-un ultimatum de marți.

Se pare că așteptările lui Musk au fost atât de nerealiste când a oferit acest ultimatum, încât el și alți directori au încercat să convingă personal unii angajați „critici pentru comapnie” să rămână. Într-o astfel de întâlnire, unii angajați care s-au alăturat videoconferinței organizate de Elon Musk au ieșit din transmisie, chiar dacă Musk continua să vorbească, semn că sunt pregătiți să abandoneze nava.

Este a doua oară când birourile se închid brusc de când Musk a preluat Twitter. Compania a închis birouri și a interzis angajaților să intre și în seara în care Musk a început să dispună disponibilizările în masă în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Într-un e-mail trimis la acea vreme cu privire la închiderea birourilor, compania a spus că decizia este de a „asigura siguranța fiecărui angajat, precum și sistemele Twitter și datele clienților”.

Închiderea de joi, 17 noiembrie, a venit la o săptămână după ce Musk a trimis primul său e-mail la nivel de companie angajaților Twitter, spunând că munca de la distanță la companie nu mai este acceptabilă, cu excepția celor care fac muncă „excepțională”.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 miliarde de dolari, după mai multe luni de fricțiuni cu fosta conducere a companiei, fiind foarte aproape de un proces pe care cel mai bogat om al planetei l-a evitat cumpărând compania în condițiile inițial agreate, după ce spusese că renunță la afacere fiind prea costisitoare. Politica dură pe care o impune acum cel mai bogat om al planetei agită apele în cadrul companiei care, cel puțin la nivelul angajaților, este în derivă.



Citeste si