Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Parlamentul de la Budapesta va ratifica aderarea Finlandei şi Suediei la NATO la începutul anului viitor, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Într-un briefing de presă după o reuniune a Grupului de la Vişegrad în Slovacia, Orban a precizat că guvernul său a decis deja că Ungaria va sprijini aderarea Finlandei şi Suediei şi că Parlamentul va include acest subiect pe agendă în prima sesiune de anul viitor.

"Ungaria cu siguranţă va sprijini aderarea lor. Guvernul a făcut-o deja, iar Parlamentul o va face la rândul său", a spus premierul ungar.

Parlamentul îşi începe de obicei noua sesiune la mijlocul lunii februarie.

Ungaria şi Turcia sunt singurii membri ai NATO care nu au dat încă unde verde pentru aderarea Finlandei şi Suediei.

Guvernul ungar a înaintat propunerile legislative necesare în iulie, însă Parlamentul, unde partidul lui Orban, FIDESZ, are o majoritate de două treimi, nu a pus încă pe agendă cele două proiecte de lege pentru dezbatere şi aprobare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri