Operatorul de restaurante AmRest a anunţat vânzarea afacerii sale cu restaurante KFC din Rusia companiei ruseşti Almira, obţinând cel puţin 100 milioane de euro în urma tranzacţiei, transmite Reuters, citează Agerpres.

Decizia AmRest de a se despărți de afacerea sa cu restaurante KFC din Rusia vine după ce sute de companii occidentale s-au retras, au vândut sau şi-au închis operaţiunile din Rusia, după invadarea Ucrainei, în februarie. Printre companiile de renume care au plecat deja din Rusia se numără și Renault, iar în acea uzină se construiesc acum mașini sub un brand sovietic.

AmRest, cu sediul în Madrid, a precizat că în urma vânzării nu va înregistra deprecieri de active suplimentare faţă de cele raportate în iunie. Înainte de război, piaţa rusă era una din cele mai importante pentru AmRest. Rivalul KFC, McDonald's, a ieșit la rândul său de pe piața rusă. Rușii au continuat activitatea în respectivele restaurante sub un alt nume.

Sursa foto: Al.geba / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri