Poliţiştii peruvieni s-au deghizat în Moş Crăciun şi spiriduşii săi pentru a trece neobservaţi într-un cartier din Lima şi au reuşit astfel să prindă patru presupuşi traficanţi de droguri, a anunţat poliţia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Operaţiunea s-a desfăşurat sâmbătă şi a început după ce poliţiştii s-au deghizat şi s-au plimbat pe străzile din cartierul Surquillo.

Unele zone din acest cartier sunt supranumite "Chicago Chico" din cauza gradului sporit de nesiguranţă, făcând aluzie la bandele violente care operau în oraşul american Chicago în anii 1920.

"Este perioada Crăciunului şi prezenţa unui Moş Crăciun pe străzi nu atrage atenţia. Aşa că am profitat pentru a realiza intervenţia", a declarat pentru America TV colonelul David Villanueva de la poliţia naţională.

Odată ajunşi în faţa unei locuinţe, unul dintre asistenţii lui Moş Crăciun, îmbrăcat în costum roşu cu tiv alb, a luat un berbec şi a spart uşa din lemn a casei. Era o poliţistă. Ea şi colegii ei au intrat în forţă, potrivit imaginilor difuzate de poliţie. În loc de "Crăciun fericit!", răufăcătorii au auzit: "Poliţia! Nicio mişcare!".

În imagini se poate vedea cum Moş Crăciun opreşte şi imobilizează una dintre persoanele din locuinţă.

În total, trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi. Ei au crezut iniţial că era vorba despre o farsă, a precizat poliţia.

Operaţiunea a dus la confiscarea a şase mii de pachete mici cu pastă de cocaină, a 104 saci cu cocaină şi a 279 saci cu marijuana, cantitate ascunsă în casă.

Peru se numără printre cei mai mari producători de cocaină din lume, alături de Columbia şi Bolivia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri