Războiul din Ucraina este în acest moment într-un impas, niciuna dintre părți neputând să facă o mișcare semnificativă, în vreme ce Kievul așteaptă noi loturi de arme avansate din partea aliaților occidentali, conform lui Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete din Ucraina.

După ce ucrainenii au cucerit Hersonul în noiembrie, centrul de greutate al luptelor s-a mutat în Bahmut, în vreme ce în alte zone forțele ruse par să se afle în defensivă, transmite BBC, publicație căreia Kyrylo Budanov i-a oferit un interviu în exclusivitate.

"Situația este blocată. Pur și simplu nu se mișcă", a declarat acesta, conform sursei citate.

De asemenea, operativul ucrainean a mai afirmat faptul că Rusia este într-o fundătură, suferind pierderi foarte mari, aspect care îl face să creadă că Moscova urmează să apeleze la o nouă mobilizare.

Totodată, Kyrylo Budanov a respins posibilitatea ca trupele ruse din Belarus să creeze o diversiune credibilă pentru ucraineni.

"În acest moment, nu văd niciun semn al pregătirii unei invazii asupra Kievului dinspre Belarus", a punctat acesta.

Nu în ultimul rând, oficialul ucrainean a arătat că nu crede faptul că societatea civilă din Belarus va accepta o asemenea mișcare, punând sub semnul întrebării, în același timp, pregătirea armatei de aproximativ 50.000 de persoane a dictatorului Lukașenko.

Sursa foto: YouTube / LIGA.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri