10 Ianuarie 2023

Rușii încep să se sature de Putin. Record negativ de audiență pentru discursul de Anul Nou



Tradiționalul discurs de Anul Nou al președintelui rus a înregistrat un minim de audiență, deși Putin a încercat un format nou.

Potrivit Moscow Times, care citează datele oficiale de audiență, rating-ul discursului liderului de la Kremlin a fost de numai 44,6, în vreme ce în ultimii doi ani, în ciuda scăderii entuziasmului rușilor pentru președintele lor, ratingul depășea 45%. Cifre atât de mici nu s-au mai atins din 2019.

La cumpăna dintre 2022 și 2023, Vladimir Putin li s-a adresat rușilor, pentru prima dată în ultimele două decenii, înconjurat de militari, la o bază din orașul Rostov pe Don. În discursul său, el a criticat Occidentul și a felicitat forțele care luptă în Ucraina, calificând invazia rusească drept ”luptă pentru independență”.

În schimb, Kremlinul a renunțat la aparițiile publice ale președintelui – celebrele lui conferințe de presă și maratoane Q&A. Surse citate de Moscow Times spun că această decizie a fost luată pentru ca Putin să nu riște să fie pus în fața unor întrebări în direct privind eșecurile rusești în Ucraina.


Find more statistics at Statista

Trebuie menționat însă că sondajele oficiale arată că nivelul de susținere pentru Putin ar fi la 80%, după o scădere în toamnă produsă de anunțul privind mobilizarea parțială.



Citeste si