Mexicul interzice acum fumatul în hoteluri, plaje, parcuri și toate celelalte spații publice, devenind astfel una dintre cele mai stricte țări din lume din acest punct de vedere.

Reforma Legii Generale pentru Controlul Tutunului, care a intrat în vigoare duminică, interzice și companiilor să promoveze, să facă publicitate sau să sponsorizeze produsele din tutun, inclusiv să le expună spre vânzare, scrie New York Daily News, preluat de Yahoo!. Legea extinde interzicerea fumatului din 2008 în baruri, restaurante și locuri de muncă. Restricții similare vor fi aplicate țigărilor electronice și vapingului.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lăudat politica.

„Bravo Mexic!” a spus el pe Twitter. „OMS salută o mișcare atât de îndrăzneață privind controlul tutunului. Facem apel la toate țările să consolideze politicile fără tutun și să ne ajute să prevenim 8 milioane de decese în fiecare an!”.

Se estimează că 142 de milioane de oameni folosesc produse din tutun în America. Dintre aceștia, 122 de milioane sunt fumători, iar 1 milion mor pe an – „un deces la 34 de secunde”, notează un site web al OMS.

În Mexic, 10% dintre decese - 63.000 pe an - sunt atribuite consumului de tutun și expunerii la fumul acestuia, potrivit Organizației Panamericane de Sănătate a OMS.

„Acest amendament reprezintă un pas istoric înainte pentru Mexic în politicile sale împotriva fumatului și reafirmă rolul său ca unul dintre liderii în lupta împotriva tutunului din lume”, a declarat Dr. Cristian Morales Fuhrimann, reprezentantul PAHO în Mexic, într-un comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri