Mai mulţi înalţi responsabili ucraineni şi-au anunţat demisia după dezvăluiri în presă despre presupuse achiziţii de provizii pentru armată la preţuri umflate, au anunţat autorităţile în plină invazie rusă, informează France Presse, conform Agerpres.

Printre oficialii care au demisionat se numără viceministrul apărării Viaceslav Şapovalov, care era responsabil de sprijinul logistic pentru forţele armate, şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko şi procurorul general adjunct Oleksi Simonenko.

De asemenea, adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei, Kirilo Timoşenko, a anunţat că i-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să-l elibereze din funcţie, informează Reuters.

"Îi mulţumesc preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru încrederea şi oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi şi în fiecare minut", a scris Timoşenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa, iar un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko a fost publicat pe site-ul preşedintelui.

Zelenski a declarat de altfel că schimbări de personal vor fi anunţate în această săptămână în guvern şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. El a lucrat de asemenea cu Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Timoşenko a negat însă toate acuzaţiile.

Sursa foto: Shutterstock / MillaF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri