Alerte de raid aerian au fost declanşate joi dimineaţă în cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei, autorităţile regionale avertizând asupra unui posibil atac cu rachete, relatează Reuters şi Unian.

Compania de electricitate DTEK a anunţat că a procedat la întreruperea de urgenţă a energiei electrice în capitala Kiev, în regiunea Kievului, precum şi în regiunile Odesa şi Dnipropetrovsk din cauza existenţei unui pericol de atac de rachete, conform Agerpres.ro.

Aceasta este o măsură preventivă menită să împiedice deteriorarea semnificativă a infrastructurii energetice în cazul în care rachetele inamice vor ajunge la ţintă, notează Unian.

Comandamentului Grupului de operaţiuni Sud al armatei ucrainene a raportat o intensificare a activităţii aviaţiei ruse, în timp ce în Marea Neagră se află trei nave în larg cu o capacitate totală de 20 de rachete.

Ucrainenii au fost îndemnaţi de autorităţi să nu ignore semnalele de alertă aeriană şi să se ascundă în adăposturi.

"Chiar acum ar putea avea loc un nou posibil atac masiv cu rachete. Asistăm la o intensificare a activităţii aviaţiei strategice a inamicului din direcţia Mării Caspice", a avertizat purtătoarea de cuvânt a Grupului de operaţiuni Sud, Natalia Gumeniuk, în cursul telemaratonului matinal, conform Unian.

Forţele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac masiv cu drone kamikaze asupra Ucrainei, vizând în special capitala Kiev şi regiunile din centrul ţării, a indicat armata ucraineană, potrivit celor două agenţii de presă.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate cele 24 de drone, a indicat comandamentul militar al armatei în buletinul său informativ de dimineaţă.

'Există un pericol major de continuare a atacurilor aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei', avertizează armata.

Administraţia regională din Kiev a indicat că 15 din cele 24 de drone au fost doborâte în jurul capitalei ucrainene şi că nu au existat pagube.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri