Pentagonul monitorizewză un balon de spionaj chinez care zboară deasupra Statelor Unite, au declarat oficiali americani, informează vineri Reuters, scrie Agerpres.

Aceasta este o metodă de colectare a informaţiilor ce duce cu gândul la filmele de spionaj şi aduce în atenţie nivelul până la care sunt dispuse să se se spioneze China şi SUA, pe fondul tensiunilor crescute din relaţia lor bilaterală.

"În mod clar, intenţia acestui balon este de supraveghere", a declarat un oficial înalt al apărării din SUA, vorbind sub protecţia anonimatului.

Oficialul a spus că Washingtonul a urmărit balonul de când a intrat în spaţiul aerian al SUA în urmă cu câteva zile, inclusiv prin observarea lui cu avioane militare cu echipaj.

Înalţi lideri militari americani au luat în calcul doborârea balonului spion deasupra statului Montana, dar în cele din urmă au recomandat să nu se facă acest lucru din cauza riscului potenţial de siguranţă pe care l-ar putea reprezenta resturile pentru cei de la sol.

Conform informaţiilor furnizate de AFP, preşedintele Joe Biden ar fi cerut iniţial Pentagonului să îl doboare, dar a fost luată în cele din urmă decizia de a nu se proceda astfel.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri