Pentagonul a anunţat că un al doilea balon de spionaj chinez a fost zărit, de această dată deasupra Americii Latine, un nou episod al unui caz care a răcit relaţiile dintre Washington şi Beijing, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken amânându-şi în ultima clipă o vizită în China.

"Suntem la curent cu informaţii despre un balon care survolează America Latină. Considerăm că este un alt balon de spionaj chinez", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fără a preciza locaţia exactă a acestuia, notează Agerpres.ro.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră prezenţa unui prim balon de spionaj chinez în spaţiul lor aerian.

Deşi autorităţile chineze au fost nevoite să-şi exprime "regretele" pentru această intruziune "involuntară", Washingtonul a considerat "inacceptabilă" explicaţia şi a decis in extremis să anuleze călătoria secretarului de stat american, programată să aibă loc duminică şi luni. Vizita lui Antony Blinken în China ar fi fost prima a unui secretar de stat american din octombrie 2018.

Pentagonul a asigurat că nu are îndoieli cu privire la originea chineză a balonului şi la utilizarea sa în scopuri de spionaj.

"Este un aparat de zbor civil, folosit în scopuri de cercetare, în principal meteorologice", care a deviat de pe traiectorie din cauza vântului, au asigurat autorităţile chineze.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri