Proprietarul unui magazin de arme din Oklahoma a aruncat, la mijlocul lunii ianuarie, aproape 250 de arme într-un tomberon de gunoi, iar problema nu ar fi fost doar modul în care s-a debarasat de ele, cât și faptul că multe dintre ele erau funcționale.

Potrivit dosarelor judecătorești raportate pentru prima dată de CourtWatch, pe 19 ianuarie 2023, un muncitor al unei companii de salubritate din Oklahoma City, Oklahoma, SUA, a dat peste un tomberon cu 236 de puști automate și 12 puști de vânătoare în el. Descoperirea șocantă l-a determinat să sune autoritățile, care au constatat că multe dintre arme erau funcționale, relatează BusinessInsider.

Anchetatorii au scris că, la sfârșitul anului 2022, proprietarul magazinului International Firearm Corporation, Anthony Mussatto, ar întrebat agenții Biroului pentru Alcool, Tutun și Arme de Foc (ATF) cum să ar putea să distrugă armele, invocând un defect al producătorului.

Răspunsul primit de Mussatto în toamnă de către agenții ATF, includea recomandarea de a tăia armele defecte în trei zone diferite.

Câteva luni mai târziu, în aceeași zi în care agenția fusese contactată de lucrătorul de la salubritate, agenții ATF au vizitat tomberonul și au găsit arme funcționale, „în ciuda faptului că erau parțial tăiate”.

Agenții au întâlnit apoi doi bărbați în apropierea magazinului care le-au spus că au văzut tomberonul încărcat cu arme cu câteva ocazii, cu câteva luni înainte de incidentul din ianuarie.

Mike Keenum, unul dintre bărbații din apropierea magazinului, le-a spus agenților că un angajat adolescent tăiase armele în afara magazinului mai multe zile la rând, așa că l-a abordat pe tânărul angajat și l-a întrebat dacă poate să ia din armele care trebuiau dezafectate.

„Domnul Keenum i-a spus bărbatului că nu intenționează să tragă cu armele, ci mai degrabă a vrut să atârne armele de foc de perete”, a scris un agent ATF în mandat. „Angajatul de sex masculin ia permis domnului Keenum să ia două arme de foc netăiate și ia dat domnului Keenum două reviste, câte una pentru fiecare armă de foc”.

Conform mandatului, autoritățile încearcă să percheziționeze casele lui Mussatto și alte afaceri pentru a vedea dacă cele două arme date au fost documentate. De asemenea, agenții verifică dacă Mussatto a respectat legile privind eliminarea armelor impuse deținătorilor federali de licență pentru arme de foc și dacă a mințit anchetatorii în 2022.

Bărbatul care a primit „pe sub masă” armele de gunoi gratuite a spus că acestea sunt în stare de funcționare.

„Domnul Keenum a declarat agentului special Moore că era clar că atât pentru el, cât și și pentru tânărul angajat că armele de foc pe care le-a luat nu fuseseră încă dezafectate”, au spus agenții în dosar.

Acum, agenții vor să stabilească dacă Mussatto se face vinovat de debarasarea mod necorespunzător a armelor, dar și de neglijență, deoarece angajatul său i-a oferit unui bărbat două puști gratuit, fără să fie înregistrat, fără ca autoritățile să fie înștiințate, ceea ce ar fi făcut imposibilă verificarea lui Keenum, dacă acesta ar fi folosit ilegal armele.

Sursa foto: ATF Oklahoma

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri