Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă - convocat miercuri în sistem hibrid, cu aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă - a aprobat suplimentarea acordării de asistenţă internaţională pentru Turcia, care constă în mobilizarea şi trimiterea unei noi echipe RO-USAR de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea adoptată prevede şi scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare-salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul Mecanismului de asistenţă umanitară internaţională.

Totodată, hotărârea nou adoptată stabileşte abilitarea Ministerului Apărării Naţionale de a desfăşura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Turciei sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilităţi, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul menţionează că alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

HCNSU a fost adoptată luând în considerare acţiunile autorităţilor române de monitorizare continuă a situaţiei aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure, şi, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autorităţile turce, care solicită în continuare asistenţă internaţională prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă, mai precis nevoia de echipe de căutare-salvare în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor care au devastat Turcia.

Echipa de salvare RO-USAR deja prezentă în Turcia acționează în Antakya

Echipa RO-USAR trimisă deja în Turcia acţionează pentru scoaterea de sub dărâmături a unui tânăr de 16 ani, în partea de nord-vest a oraşului Antakya. Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă.

"Pe parcusul nopţii, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenţie în partea de nord-vest a oraşului Antakya, iar în urma acţiunilor de căutare desfăşurate a fost identificată o persoană de sex masculin, de aproximativ 40 de ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton. Victima a fost recuperată în viaţă, în jurul orei 5:45 AM (ora locală). În această locaţie au mai fost identificate, până în prezent, încă două persoane decedate", a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa foto: Shutterstock / hasanucarphotography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri