Serviciile de informații ucrainene au avertizat opinia publică asupra faptului că gigantul rus Gazprom este pe punctul de a-și crea propria armată privată.

Cel mai interesant cu privire la acest aspect, însă, este faptul că ordinul a venit de la cel mai înalt cerc al puterii ruse, mai precis de la premierul Mihail Mișustin, informează babel.ua.

Acest lucru poate sugera faptul că Vladimir Putin însuși a decis să creeze un anumit tip de rivalitate pe "piața" armatelor private, știute fiind disensiunile care au apărut între el și Evgheni Prigojin, șeful Wagner.

Aceste probleme au ieșit în evidență în special la momentul asaltului asupra Soledar, când Prigojin a ținut să sublinieze că armata regulată rusă nu a făcut aproape nimic pentru a ajuta la cucerirea orașului.

Documentul semnat de premierul rus în acest sens stabilește de altfel inclusiv structura acționariatului acestei armate, acesta fiind deținut în proporție de 70% compania Gazprom și 30% de o companie de securitate intitulată "Staff Center".

Sub aspect legislativ, mișcarea Kremlinului se bazează pe o așa-numită "Lege privind securitatea facilităților complexului energetic și de combustibil", care prevede că întreprinderile din această industrie pot primi dreptul de a-și înființa structuri proprii de securitate, cu condiția ca valoarea participației unei astfel de întreprinderi la capitalul autorizat al companiei nou înființate să nu fie mai mică de 50%.

Recent, Rada Supremă a Ucrainei, numele Parlamentului ucrainean, a desemnat Wagner ca fiind o organizație teroristă.

Ulterior, șeful Wagner l-a provocat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la un duel aerian.

Sursa foto: Gazprom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri