Comisia Europeană a anunţat începerea unei acţiuni în justiţie împotriva Slovaciei în legătură cu eşecul acesteia de a lua măsuri împotriva segregării copiilor romi în şcoli, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Copii din minoritatea etnică romă "sunt plasaţi frecvent în şcoli speciale pentru copii cu dizabilităţi mintale uşoare", se arată într-un comunicat de presă.

Copiii romi din sistemul de învăţământ mainstream sunt de multe ori segregaţi în şcoli sau clase separate, se adaugă în comunicat.

Comisia argumentează că aceste practici încalcă legislaţia UE, care "interzice strict discriminarea pe criterii de origine etnică în domeniile cheie ale vieţii, inclusiv educaţia".

CE a mai ridicat această problemă cu Bratislava în 2015, dar eforturile de reformă asumate de guvernul slovac au dus la rezultate insuficiente, atenţionează comunicatul.

În 2021, un total de 65% de elevi romi cu vârsta între 6 şi 15 ani au frecventat şcoli unde toţi sau majoritatea elevilor erau tot romi, adică o nouă creştere faţă de situaţia din 2016.

"Acest lucru face din Slovacia statul membru al UE cu cel mai ridicat nivel de segregare a romilor în învăţământ", mai notează Comisia.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri