Zeci de mii de francezi au ieşit în stradă luni, de Ziua internaţională a muncii, în numeroase oraşe, pentru noi proteste împotriva reformei pensiilor.

Sindicatele au convocat peste 300 de mitinguri, care au început încă de dimineaţă, iar autorităţile se aşteaptă la între 500.000 şi 650.000 de participanţi. Doar la Paris se prevede participarea a 100.000 de manifestanţi.

În ultimii ani, de 1 mai între 100.000 şi 160.000 de francezi au luat parte la manifestaţii în Franţa.

Grevele împotriva controversatei reforme a pensiilor au continuat pe parcursul weekendului, perturbând traficul aerian.

Poliţia s-a pregătit pentru eventuale violenţe, la mijlocul zilei situaţia era însă în cea mai mare parte relaxată.

Pentru prima dată, la Paris şi în principalele oraşe urmau să fie folosite şi drone pentru monitorizarea protestelor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promulgat la mijlocul lui aprilie legea cu privire la reforma sistemului de pensii, care prevede creşterea vârstei de pensionare cu doi ani, după validarea ei de către Consiliul constituţional. După decizia Consiliului constituţional, sindicatele franceze i-au cerut ''în mod solemn'' preşedintelui Macron să ''nu promulge legea'', solicitare ignorată de şeful statului francez.

Separat, Consiliul constituţional a respins o propunere a opoziţiei de a organiza un referendum asupra reformei pensiilor. O nouă cerere pentru referendum a fost depusă şi ar urma să fie analizată de Consiliu la începutul lunii mai.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri