Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru BBC, că armata sa mai are nevoie de timp pentru a pregăti o contraofensivă de amploare multaşteptată împotriva forţelor ruse, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Cu (ceea ce noi avem) putem să mergem înainte şi să reuşim. Însă vom pierde mulţi oameni. Cred că este inacceptabil. Prin urmare, trebuie să aşteptăm. Mai avem încă nevoie de puţin timp suplimentar", a spus Zelenski, potrivit BBC.

Armata ucraineană a antrenat noi forţe şi a acumulat muniţii şi material furnizate de ţări occidentale, ceea ce va constitui, potrivit analiştilor, cheia pentru eliberarea teritoriilor ocupate din mâinile forţelor ruse.

Calendarul în conformitate cu care armata Kievului să-şi lanseze operaţiunile pentru recucerirea de teren în regiunile Doneţk şi Lugansk (est), precum şi în Herson şi Zaporojie (sud) rămâne încă deschis.

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a declarat la sfârşitul lui aprilie că "pregătirile se apropie de finalul lor".

"Echipamentul a fost promis, pregătit şi parţial livrat. În sens larg, suntem pregătiţi", a afirmat Reznikov în timpul unei conferinţe de presă. "Când va vrea Dumnezeu, când vor exista condiţiile meteo şi decizia comandanţilor, o vom face", a adăugat el.

Cu toate acestea, Reznikov a anunţat că puternicele tancuri Abrams promise de SUA "nu vor apuca să participe la această contraofensivă", pentru că ele vor fi livrate Ucrainei abia spre sfârşitul lui 2023.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri