Se pare că gigantul american Tesla ar fi găsit un potențial succesor al lui Elon Musk în funcția de CEO, unul care este capabil să conducă activitățile companiei, fără să-i fure lumina reflectoarelor excentricului miliardar, relatează BusinessInsider.

Membrii consiliului de administrație s-au gândit să-l propună pe directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, pentru a deveni următorul CEO al Tesla, relatează Wall Street Journal, citând o persoană familiară cu problema.

Publicația americană notează că numele lui Zach Kirkhorn a fost menționat înainte de un proces anul trecut privind pachetul de plăți Tesla de 44 de miliarde de dolari al lui Musk.

Un membru al consiliului Tesla, James Murdoch, a spus că Musk și-ar fi identificat un potențial succesor încă de anul trecut, dar fără se dezvăluie pe cine a sugerat miliardarul american cu origini sud-africane.

Angajați ai companiei Tesla care au lucrat cu Kirkhorn au dezvăluit că directorul financiar este capabil să răspundă solicitărilor lui Musk și să își asume rolul de mediator între miliardar și angajații companiei.

În trecut, foștii directori au spus că miliardarul poate fi o persoană dificilă pentru care să lucrezi, predispusă la crize de furie și chiar la cazuri de angajați concediați pe momente de furie - acuzații pe care Musk le-a negat categoric, numindu-le „false” pe Twitter și spunând că doar le oferă feedback „clar și sincer” angajaților săi.

Fostul director al SpaceX, Jim Cantrell, a declarat anterior pentru BusinessInsider că Musk poate fi „vicios” atunci când așteptările lui nu sunt îndeplinite.

Cofondatorul Tesla, J. B. Straubel, a declarat că Zach Kirkhorn colaborează bine cu Musk, deoarece are grijă să „împartă veștile proaste chiar mai bine și mai repede decât veștile bune”.

Kurt Kelty, fost director senior al tehnologiei bateriilor la Tesla, a declarat pentru că directorul financiar știe să „nu fure lumina reflectoarelor de pe Elon”.

De-a lungul anilor, personajul lui Musk a devenit practic sinonim cu marca Tesla. Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a declarat anterior că relația sa cu Musk s-a înrăutățit când a devenit chipul lui Tesla la începuturile sale, adăugând că Musk îl va suna și „țipa” la el când nu era menționat într-un articol de știri despre acesta.

Unii foști directori ai companiei au mai dezvăluit că Zach Kirkhorn abordează multe operațiuni de zi cu zi chiar și în afara finanțelor companiei. Între timp, executivul a reușit să rămână discret pe rețelele de socializare și în știri, ceea ce i-ar conveni mai mult lui Elon Musk.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri