Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat marţi Statele Unite şi aliaţii săi că "pun gaz pe foc" în conflictul din Ucraina şi în alte regiuni ale lumii, într-un mesaj video de salut adresat participanţilor la cea de-a 11-a Conferinţă de la Moscova privind Securitatea Internaţională, transmite EFE, conform Agerpres.

"Statele Unite caută, printre altele, să reformateze sistemul de interacţiune interstatală care s-a dezvoltat spontan în regiunea Asia-Pacific", a declarat liderul rus.

Potrivit lui Putin, promovarea aşa-numitelor strategii ale Indo-Pacificului urmăreşte, de fapt, să creeze "parteneriate politico-militare controlate de Washington".

Liderul de la Kremlin a adăugat că există focare latente de tensiune în alte regiuni ale lumii şi că "toate acestea sunt generate de aventurile geopolitice, de acţiunile egoiste, neocoloniale ale Occidentului".

"În exemplul Ucrainei se vede clar la ce duce această politică de a arunca gaz pe foc. Injectând miliarde de dolari în regimul neonazist, oferindu-i echipamente, arme, muniţii, trimiţând consilieri militari şi mercenari, se face tot posibilul pentru a inflama şi mai mult conflictul", a spus el.

Preşedintele rus a subliniat că numai prin unirea eforturilor comunităţii mondiale sunt posibile reducerea confruntării la nivel global şi regional şi consolidarea încrederii între state.

Sursa foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri