Rusia intenţionează să producă 1.300 de drone Shahed, după modelul iranian, pe teritoriul său până la sfârşitul anului, pe care până acum le-a importat deja asamblate din ţara islamică, potrivit datelor obţinute de serviciile de informaţii militare ucrainene (GUR), transmite EFE, conform Agerpres.

"Acţionăm pentru a înţelege unde sunt fabricate mai exact dronele şi care este capacitatea lor de producţie în prezent", a declarat reprezentantul GUR, Vadim Skibiţki, într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBK.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene, mai multe companii sunt implicate în producţia acestor drone. "Rusia foloseşte atât componente interne, cât şi produse din străinătate", a menţionat Skibiţki.

Reprezentantul GUR a mai dezvăluit că dronele Shahed folosite în ultimele atacuri împotriva teritoriului ucrainean conţin piese fabricate în Rusia, ceea ce ar indica că, cel puţin în faza lor finală, acestea ar fi fost asamblate chiar în Federaţia Rusă.

Rusia atacă aproape noapte de noapte oraşe şi obiective ucrainene cu drone kamikaze iraniene Shahed, aeronave fără pilot relativ ieftine, folosite adesea în roiuri pentru a contracara apărarea antiaeriană inamicului.

În ciuda faptului că multe dintre ele sunt doborâte de Forţele Aeriene Ucrainene, Rusia continuă să folosească dronele Shahed pentru a forţa Ucraina să recurgă la armament mai scump pentru a le intercepta. Interceptările ar ajuta, de asemenea, Moscova să identifice amplasarea sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri