Primarul Berlinului a afirmat că oraşul său, capitala Germaniei, este "realmente sătul" de manifestaţiile militanţilor pentru climă, dar s-a distanţat de atacurile asupra protestatarilor comise de motociclişti furioşi, relatează dpa, conform Agerpres.

"Atmosfera de pe străzile Berlinului a ajuns la un nou nivel. Berlinezii sunt realmente sătui", a declarat Kai Wegner, politician de centru-dreapta, învestit în funcţie în cursul acestui an. "De aceea facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura că poliţia şi justiţia acţionează împreună şi arată că statul de drept funcţionează", a adăugat el.

Remarcile sale vin în contextul în care miercuri un tribunal din Berlin a condamnat o militantă pentru climă în vârstă de 41 de ani la opt luni de închisoare pentru că a luat parte la mai multe proteste care au presupus blocarea drumurilor.

Militanţii au reclamat că este cea mai dură pedeapsă aplicată până acum pentru participarea la proteste de stradă, în care de obicei militanţii blochează traficul şi uneori se lipesc de carosabil. Potrivit tribunalului, femeia în cauză a luat parte la trei astfel de blocade la Berlin în octombrie anul trecut, în două rânduri lipindu-se de şosea.

În remarcile de joi adresate parlamentului din Berlin, Kai Wegner i-a criticat în mod special pe militanţii din mişcarea Last Generation, care duminică au vopsit cu portocaliu faimoasa Poartă Brandenburg.

El s-a distanţat în acelaşi timp de atacurile violente împotriva manifestanţilor pentru climă din partea unor motociclişti furioşi, după ce imagini cu aceste atacuri au circulat intens în social media. "Trebuie să ne păstrăm calmul", a îndemnat Wegner. "Dacă sunt comise încălcări ale legii, acestea trebuie sancţionate", a adăugat el.

Sursa foto: Reinhard Bruegmann / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri