Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat luni, în cadrul unei reuniuni diplomatice la Teheran, că întărirea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu prezintă riscul unei "escaladări" a conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, relatează AFP, conform Agerpres.

Referindu-se la trimiterea de către Statele Unite de nave de război în Orientul Mijlociu, Lavrov a apreciat că "cu cât un stat adoptă măsuri proactive de acest tip, cu atât mai mare este riscul, pericolul escaladării conflictului este mare". El a apreciat că Statele Unite sunt "deja printre ţările care intervin cel mai mult" în acest conflict.

Lavrov a afirmat totuşi că acţiunea Washingtonului, precum şi cea a Uniunii Europene sunt necesare pentru a se ajunge la o reglementare diplomatică. "Trebuie să acţionăm pe baza potenţialului colectiv al ţărilor din regiune şi al Uniunii Europene, şi probabil, al Statelor Unite, şi este dificil să se treacă de acestea", a spus el.

"Rusia nu acceptă nicio manifestare de terorism, nicio manifestare de violenţă cu încălcarea dreptului umanitar internaţional, inclusiv utilizarea fără discernământ a forţei", a afirmat, de asemenea, Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse s-a adresat în marja unei reuniuni la Teheran cu omologii săi iranian, turc, armean şi azer, reuniune destinată să găsească o soluţie pentru diminuarea tensiunilor dintre Erevan şi Baku.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri