O persoană a fost ucisă şi alte două, rănite, într-un atac cu cuţitul în centrul Parisului, pe Quai de Grenelle, în apropierea turnului Eiffel.

Atacatorul este un cetățean francez cunoscut pentru opiniile sale islamiste radicale și diagnosticat ca având probleme psihiatrice, a precizat ministrul de Interne francez Gerald Darmanin. Situația din Gaza l-ar fi determinat să recurgă la acest gest. În urma atacului, un turist cu cetățenie germană a fost ucis iar alți doi turiști, răniți.

Darmanin a confirmat că atacatorul a strigat "Allahu Akbar". Poliția a reușit să îl rețină extrem de rapid.

Potrivit Le Figaro, atacatorul are 26 de ani și a filmat și un video cu revendicările sale înainte de a comite atacul cu cuțit. El s-a declarat un susținător al Statului Islamic și a afirmat că vrea să-i răzbune pe musulmani, care sunt uciși pe tot globul; de asemenea, a acuzat Franța de complicitate cu Israelul. De asemenea, ar mai fi încercat să comită un atac în 2016, când a fost condamnat la închisoare pentru 4 ani. Din sursele jurnaliștilor francezi rezultă că atacatorul nu ar proveni dintr-o familie musulmană.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri