Barbatul care a ucis doua persoane vineri pe Podul Londrei era Usman Khan, 28 de ani, fost detinut condamnat pentru terorism, a anuntat sambata seful brigazii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu, noteaza AFP, citata de Agerpres.

"Acest individ era cunoscut de autoritati, fiind condamnat in 2012 pentru infractiuni teroriste. El a fost eliberat conditionat in decembrie 2018", a declarat Neil Basu intr-un comunicat, informand ca este in curs de desfasurare o perchezitie intr-un loc din comitatul Staffordshire, in centrul Angliei.

O reuniune de criza a guvernului britanic s-a desfasurat vineri seara dupa acest atac.

Doua persoane au fost ucise vineri in atacul comis vineri de un barbat pe Podul Londrei. Politia l-a impuscat mortal pe suspect, care purta o vesta cu explozibili falsi si care injunghiase mai multe persoane. Polita londoneza a incadrat atacul drept incident terorist.

'Un suspect de sex masculin a fost impuscat de politisti specialisti inarmati din cadrul politiei londoneze si pot confirma ca suspectul a decedat la fata locului', a declarat seful diviziei antiteroriste, Neil Basu.

Politia a precizat ca a fost alertata cu putin inaintea orei locale 14.00 in legatura cu un incident de injunghiere in apropiere de Podul Londrei, scena unui atac islamist cu numeroase victime in 2017.

'Un numar de alte persoane au fost ranite in acest incident', a afirmat Basu intr-o declaratie de presa.

O filmare postata pe Twitter arata un grup de vreo sase barbati luptandu-se cu cineva trantit pe trotuarul dintr-un capat al podului. Unul din barbati se indeparteaza de locul respectiv tinand in mana un cutit. In timp ce isi intoarce privirea, un politist inarmat trage o alta persoana de deasupra barbatului cazut. La scurt timp dupa aceea se aud doua focuri de arma, iar barbatul aflat pe jos inceteaza sa mai miste.

Serviciul de ambulanta a declarat un 'incident major' in zona, iar gara London Bridge a fost inchisa.

Persoanele aflate in cladirile din apropiere au fost evacuate spre partea de nord a Tamisei de catre serviciile de securitate.

Potrivit primarului Londrei, Sadiq Khan, 's-a confirmat ca un numar de persoane au fost ranite in atac, unele grav'. 'Vom ramane uniti si determinati in fata terorismului. Cei care incearca sa ne atace si sa ne divizeze nu vor reusi niciodata', a declarat el pentru presa, chemandu-i pe londonezi la 'vigilenta'.

De peste Ocean, Casa Alba, prin vocea purtatorului de cuvant Judd Deere, a condamnat atacul si a promis 'sprijin deplin aliatului nostru, Regatul Unit'.

Sursa foto: Sincerely Media | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri