Oficialii Bisericii Ortodoxe din Rusia au criticat decizia Greciei de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex și au acuzat Biserica Ortodoxă Greacă pentru că este ineficientă în opoziția sa.

Parlamentul Greciei, format din 300 de membri, a adoptat proiectul de lege într-un vot nominal. Legislația a obținut sprijinul a 254 de parlamentari, 176 au votat pentru și 76 împotrivă.

Reprezentanții Patriarhiei Moscovei au subliniat incompatibilitatea Bisericii cu ideologia LGBT, considerată extremistă și interzisă în Rusia, și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la erodarea principiilor morale în societate, notează Greek Reporter.

Ei au subliniat implicațiile strategice ale legalizării uniunilor între persoane de același sex, sugerând că a fost un efort deliberat de a slăbi influența Bisericii.

Igor Yakimchuk, vicepreședintele Departamentului pentru Relații Externe cu Biserica al Patriarhiei Moscovei, a spus că Biserica Greciei nu a putut preveni „o încălcare flagrantă a principiilor morale tradiționale”.

„Ceea ce s-a întâmplat este un eveniment tragic atât pentru poporul grec, cât și pentru Biserica Greciei. În ciuda statutului său, Biserica nu a putut să-și unească turma pentru a preveni această încălcare flagrantă a principiilor morale tradiționale”, a spus Yakimchuk.

Spre deosebire de Biserica Ortodoxă din Rusia, 28 de ambasade străine acreditate în Grecia au emis în comun o declarație în care aplaudă adoptarea legislației privind căsătoria între persoane de același sex.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri