Aproximativ 70.000 de persoane au fost numarate la Paris, potrivit Prefecturii de Politie - 200.000 potrivit organizatorilor -, in timp ce la Lyon, in zona central-estica, au manifestat aproximativ 22.000 de persoane, potrivit Prefecturii Rhône - 27.000 potrivit organizatorilor -, iar la Marsilia (sud) intre 6.000 si 8.000 de persoane.

La Toulouse (sud-vest), cateva mii de manifestanti s-au reunit sambata dupa.amiaza, in comparatie cu doar cateva sute de contramanifestanti, pe care fortele de ordine i-au respins utilizand gaze lacrimogene, Mediafax.

La Marsilia (sud), opozantii fata de casatoria gay s-au intalnit, de asemenea, cu contramanifestanti care i-au fluierat si au strigat "am doi tati".

Citeste si:

La Lyon, politia a arestat in prealiabil aproximativ 40 de tineri din randul celor aproximativ 200 de contramanifestanti veniti sa denunte caracterul "homofob" al mitingului.

Duminica sunt prevazute noi manifestatii, la apelul Institutului Civitas, apropiat catolicilor integristi.

Sambata, Papa Benedict al XVI-lea a indemnat Biserica din Franta sa isi faca auzita vocea "fara incetare si cu hotarare in dezbaterile societatii".