Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este practic pregătită pentru un război nuclear şi că, dacă SUA trimit trupe în Ucraina, un astfel de demers va fi considerat o escaladare semnificativă a războiului, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Putin, care a acordat un interviu postului de televiziune Rossia-1 şi agenţiei de presă RIA, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 15-17 martie unde va obţine mai mult ca sigur un nou mandat de şase ani, a declarat că lumea "se îndreaptă rapid" către scenariul unui război nuclear şi că nu consideră că este nevoie de folosirea armelor nucleare în Ucraina.

"Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, desigur, pregătiţi", a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, atunci când a fost întrebat dacă Rusia este cu adevărat pregătită pentru un război nuclear.

Putin a afirmat că SUA au înţeles că, dacă desfăşoară trupe americane pe teritoriul rus - sau în Ucraina - Rusia va trata demersul drept o intervenţie.

În Statele Unite "sunt suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice. Prin urmare, nu cred că aici totul se îndreaptă rapid către aceasta (o confruntare nucleară - n.r.), dar suntem pregătiţi pentru aceasta", a declarat Putin.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri