"Nu am mai redus niciodata atat de drastic numarul angajatilor, dar o astfel de masura a fost necesara pentru ajustarea costurilor si capacitatii in functie de cererea sub asteptari", a declarat directorul general al companiei, Anders Dahlvig, pentru cotidianul financiar Dagens Industri, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

Directorul nu a specificat statele afectate de reducerile de personal, dar a declarat ca piata din China "se afla in dezvoltare puternica, fata de perioada anterioara cand cresterea se apropia de zero".

In ciuda crizei economice, IKEA, companie care nu este listata la bursa, a afisat o cifra de afaceri record de 21,5 miliarde euro, excluzand conversiile valutare, in anul fiscal care se va incheia pe 31 august, fata de 21,2 miliarde euro, anul trecut.

Dahlvig, care va fi inlocuit in functie de Mikael Olsson, in septembrie, nu a oferit estimari asupra profitului din acest an, dar a anuntat ca rezultatele financiare ar urma sa fie puternice.

Anul acesta, IKEA vrea sa deschida 14 magazine, investitie care se ridica in total la 1,07 miliarde euro. Astfel, in urma deschiderii noilor filiale, Ikea ar urma sa aiba 130.000 de angajati in toata lumea, asemenea numarului angajatilor inaintea reducerii de personal.

Retailerul de mobilier IKEA activeaza pe piata din Romania din anul 2007 si are in prezent 500 de angajati pentru reprezentanta de la Bucuresti.
Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, magazinul din Romania fiind cel de-al 253-lea deschis in a 35-a tara.