Comisia Europeana a decis ca 19 state membre ale Uniunii Europene, exceptand Romania, sa inapoieze 214,6 milioane euro din sumele alocate pentru agricultura, ca urmare a neconformarii cu normele comunitare sau a aplicarii incorecte a procedurilor de control al cheltuielilor.
Cele mai importante sume trebuie returnate de Franta (70,97 milioane euro), Spania (40,25 milioane euro) si Olanda (28,24 milioane euro). Luxemburgul are cea mai mica suma de inapoiat (4.000 euro), a anuntat executivul european.

Alte state UE care trebuie sa returneze fonduri catre bugetul comunitar pentru vulnerabilitati ale sistemului de control sau acordarea incorecta a banilor pentru sectorul agricol sunt Austria, Belgia, Cehia, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Portugalia, Slovenia, Lituania, Malta si Polonia, anunta NewsIn.

"Comisia mentine presiunea (asupra statelor membre) pentru a asigura cele mai bune controale privind modul cum sunt cheltuiti banii. Sistemul functioneaza mai bine ca oricand si vom continua sa-l imbunatatim si pe viitor", a precizat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Mariann Fischer Boel.

Statele membre sunt responsabile de rambursarea banilor si de verificarea cheltuielilor, potrivit politicii agricole comune si CE trebuie sa se asigure ca statele membre au folosit corect fondurile alocate.

Pe 19 martie CE a cerut returnarea de catre zece state membre a 126,7 milioane euro din fondurile pentru agricultura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri