31 August 2010

AXA si-a redus participatia in cadrul Goldman Sachs



Asiguratorul francez AXA si-a redus participatia in cadrul Goldman Sachs de la 4,8% la nivelul de 2,8%, in primul trimestru, si vizeaza o diversificare a portofoliului de investitii in Statele Unite, scrie France24.

Decizia AXA privind titlurile bancii americane de investitii Goldman Sachs a condus la vanzarea unui numar de peste 14 milioane de actiuni, in perioada mentionata, si o reducere a participatiei asiguratorului francez in cadrul bancii cu doua puncte procentuale de la 4,8% la nivelul de 2,8%.

AXA, odata cel mai mare actionar Goldman, sustine ca vanzarea actiunilor face parte dintr-o masura mai ampla de reorientare a strategiei de investitii si o diversificare a portofoliului de active financiare in Statele Unite. De altfel, AXA si-a redus participatia si in cadrul US Bancorp, dar a majorat detinerile in cadrul Wells Fargo si Bank of America.

Fondurile americane de investitii BlackRock si T Rowe Price si-au redus, de asemenea, detinerile in cadrul Goldman Sachs.

Goldman Sachs a afisat o scadere a profitului de 82% in trimestrul al doilea din acest an, perioada in care compania a fost lovita de un nou caz de frauda anchetat de Securities and Exchange Commission (SEC), in urma caruia a a convenit sa plateasca 550 milioane de dolari, si de noi taxe pe bonusuri in Marea Britanie.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare a anuntat ca sanctiunea este cea mai dura aplicata vreodata unei institutii financiare si ca lasa loc pentru noi dosare civile similare.



Citeste si