Comunitatea Declic a adus un elefant roz uriaș în fața Palatului Cotroceni, pe care este scris mesajul ”10 August. Nu uităm!”. Astăzi se împlinesc 2 ani de la protestul Diasporei, care a avut loc la 10 august 2018, în Piața Victoriei.

Tot astăzi, Curtea de Apel Bucureşti dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în Dosarul 10 August, parțial clasat de DIICOT.

Într-un e-mail trimis abonaților Declic este oferită și explicația pentru alegerea animalului. ”Elefantul din încăpere” este Dosarul 10 August.

”Am auzit această expresie în anul 2017, când președintele Iohannis a luat parte la una din primele ședințe ale proaspătului guvern Grindeanu. Miniștrii PSD încercau din răsputeri să-și scape de închisoare președintele partidului, Liviu Dragnea. Ca să aducă vorba de amnistia faptelor de corupție, președintele a introdus subiectul făcând referire la “elefantul din încăpere”.

Dar, între timp, un alt elefant a apărut și, de data aceasta, nici președintele nu îl mai vede. Așa că am vopsit elefantul în roz și mergem cu el la Klaus Iohannis, la procurorul general, Gabriela Scutea, la DIICOT, la Ministerul de Interne și apoi în Piața Victoriei, la Guvern. Vom trece și pe la Curtea de Apel București, care judecă redeschiderea anchetei 10 August”, potrivit sursei citate, scrie spotmedia.ro.

Declic vrea ca președintele Klaus Iohannis să ceară o anchetă rapidă și eficientă în cazul 10 August, ”ca să nu devină un dosar istoric, precum Revoluția, ori Mineriada”.

”Nu e rolul președintelui să intervină în actul de justiție, dar poate cere să se facă dreptate cât mai repede.

Vom trece cu elefantul și pe sub geamul biroului Gabrielei Scutea. Procurorul general s-a temut de o asumare în cazul 10 August și a lăsat-o să decidă pe șefa DIICOT, cea care lucrase la dosar și, din acest motiv, făcuse o cerere de abținere. Apoi, vom plimba elefantul la DIICOT și Ministerul de Interne, iar la final ne vom opri cu el în Piața Victoriei.”, mai arată sursa citată

Duminică seara a avut loc un protest în Piața Victoriei. Participanţii au susținut că Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan sunt vinovaţi de violenţele de atunci şi au cerut să se facă dreptate.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri