FOTO/ VIDEO Membrii comunității Declic duc un elefant roz la toate instituțiile implicate în ancheta 10 august

Comunitatea Declic a adus un elefant roz uriaș în fața Palatului Cotroceni, pe care este scris mesajul ”10 August. Nu uităm!”. Astăzi se împlinesc 2 ani de la protestul Diasporei, care a avut loc la 10 august 2018, în Piața Victoriei.

Tot astăzi, Curtea de Apel Bucureşti dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în Dosarul 10 August, parțial clasat de DIICOT.

Într-un e-mail trimis abonaților Declic este oferită și explicația pentru alegerea animalului. ”Elefantul din încăpere” este Dosarul 10 August.

”Am auzit această expresie în anul 2017, când președintele Iohannis a luat parte la una din primele ședințe ale proaspătului guvern Grindeanu. Miniștrii PSD încercau din răsputeri să-și scape de închisoare președintele partidului, Liviu Dragnea. Ca să aducă vorba de amnistia faptelor de corupție, președintele a introdus subiectul făcând referire la “elefantul din încăpere”.

Dar, între timp, un alt elefant a apărut și, de data aceasta, nici președintele nu îl mai vede. Așa că am vopsit elefantul în roz și mergem cu el la Klaus Iohannis, la procurorul general, Gabriela Scutea, la DIICOT, la Ministerul de Interne și apoi în Piața Victoriei, la Guvern. Vom trece și pe la Curtea de Apel București, care judecă redeschiderea anchetei 10 August”, potrivit sursei citate, scrie spotmedia.ro.

Citeste si:
Lansarea SUMAL, amânată de Guvern pentru a treia oară în ultimele...
Lansarea SUMAL, amânată de...

Declic vrea ca președintele Klaus Iohannis să ceară o anchetă rapidă și eficientă în cazul 10 August, ”ca să nu devină un dosar istoric, precum Revoluția, ori Mineriada”.

”Nu e rolul președintelui să intervină în actul de justiție, dar poate cere să se facă dreptate cât mai repede.

Vom trece cu elefantul și pe sub geamul biroului Gabrielei Scutea. Procurorul general s-a temut de o asumare în cazul 10 August și a lăsat-o să decidă pe șefa DIICOT, cea care lucrase la dosar și, din acest motiv, făcuse o cerere de abținere. Apoi, vom plimba elefantul la DIICOT și Ministerul de Interne, iar la final ne vom opri cu el în Piața Victoriei.”, mai arată sursa citată

Duminică seara a avut loc un protest în Piața Victoriei. Participanţii au susținut că Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan sunt vinovaţi de violenţele de atunci şi au cerut să se facă dreptate.

Citeste si:
Stelian Ion: Cert este că dosarul 10 august nu se oprește aici!
Stelian Ion: Cert este că...

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »Setari Cookie-uri