NEWS ALERT | DIICOT: 10 august nu a fost o lovitură de stat

La aproximativ doi ani de la evenimentele de pe 10 august 2018, DIICOT emite o soluție parțială în lămurirea violențelor din Piața Victoriei. DIIICOT a concluzionat că 10 august nu a avut elementele unei lovituri de stat, potrivit plângerii penale înaintate de Jandarmeria Română la Parchet.

În plus, DIICOT a stabilit că nici reprimarea protestului nu ar fi fost pregătită din timp, așa cum au susținut o parte dintre participanți, care au făcut și plângeri penale în acest caz. Așa că șefii Jandarmeriei de atunci au fost scoși de sub urmărire penală.

Cazul nu se închide complet: există informații, în cazuri punctuale, că unii jandarmi au acționat cu violență împotriva protestatarilor, fără acoperire legală, așa că vor fi investigați pentru purtare abuzivă de procurorii militari.

De asemenea, au fost clasate acuzațiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă împotriva a patru oficiali din MAI și Jandarmerie - maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN.

Procurorii au investigat organizarea, conducerea și modul de intervenție al jandarmilor împotriva manifestanților care au participat la protestul diasporei din 10 august 2018.

Citeste si:
Declaraţia pe propria răspundere, scrisă şi de mână? Răspunsul...
Declaraţia pe propria...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Dosarul a fost anchetat inițial de procurorii militari. Au avut aproape o mie de plângeri de la protestatari şi jandarmi şi au audiat peste 1.600 de oameni. Patru oficiali au fost puşi sub acuzare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri