Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că Metrorex a înaintat o plângere penală la MAI, care a fost înaintată de urgență la DIICOT, în care face acuzații „legate de sabotaj, de terorism”, după protestul spontan al sindicaliștilor de la metrou. De asemenea, el a spus cum au intervenit polițiștii și jandarmii, atât la metrou, dar și la suprafață, în mijloacele de transport ale STB.

„Cine și-a asumat să facă o astfel de acțiune, fie ea și spontană, va plăti în fața legii, de acest lucru să fiți convinși. Am avut aceste discuții și cu domnul prim-ministru Florin Cîțu și același mesaj l-a transmis. Dosarul este legat de încălcarea prevederilor legale, că au obligația să asigure minimum o treime din capacitatea de transport, nu să întrerupă în integralitate transportul cu metroul. Plângerea din partea Metrorex îi acuză pe cei care participă la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva plângere am transmis-o de urgență către DIICOT”, a spus Bode.

Ministrul a mai spus că sutele de mii de persoane care nu au putut circula azi cu metroul au fost puse „în situația de a se îmbolnăvi”, scrie Digi24.

„Am trimis efectivele noastre în stațiile de metrou. Am intervenit, am intrat în respectivele stații, pentru a-i determina pe cei care au declanșat acest protest spontan să respecte măsurile de siguranță. La suprafață am intervenit în stațiile STB, în mijloacele de transport pentru a recomanda bucureștenilor să respecte regulile. Prioritatea a fost siguranța cetățenilor”, a completat ministrul de interne.

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi un conflict spontan, trebuie să știi că în starea de alertă este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă, ai obligația legală să asiguri minim o treime din transportul cu metroul în București. Aceste lucruri au fost desconsiderate și vor suporta prevederile legale în vigoare. Noi am deschis un dosar penal în sensul în care nu sunt respectate regulile și prevederile legale asigurării continuității tranportului public”, a mai spus Lucian Bode.

El a spus, anticipând întrebările privind o intervenție în forță, că „soluția este dialogul”, iar în acest sens există deja discuții la Prefectura Capitalei.

„În urma discuțiilor sunt convins că vor ajunge la concluzia că acest conflict de muncă trebuie să înceteze de ugență și să putem să reluăm transportul public cu metroul în București. Este inadmisibil să-ți bați joc de sute de mii de bucureșteni”, a mai spus ministrul de interne.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri