Un bărbat în vârstă de 48 de ani, care era căutat de autorităţile din Marea Britanie în legătură cu moartea a 39 de migranţi ce erau transportaţi în remorca unui camion, a fost descoperit de poliţişti în Bucureşti, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor prin imprudenţă (omor din culpă) şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale.

"Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi în Marea Britanie în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională, folosit în acest scop. La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închişi într-o remorcă, timp de aproape 12 ore", se precizează în comunicat.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităţilor britanice, menţionează sursa citată.

Sursa foto: Politia Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri