Cunoscuta sub numele de Portal Mill, facilitatea de productie de mobilier de 13.700 de metri patrati din localitatea Melksham, Marea Britanie, a fost inaugurata pe 1 iulie 2017 si grupeaza operatiunile de cercetare si dezvoltare regionala, de fabricatie si logistica ale companiei Herman Miller. Aceasta din urma creeaza de peste o suta de ani solutii inovatoare in ceea ce priveste spatiul de lucru, iar cea mai cunoscuta creatie a sa este Aeron, legendarul scaun de birou care a stabilit noi standarde in stiinta materialelor si ergonomiei. In Romania, Herman Miller are drept dealer autorizat compania Workspace Studio, integrator de solutii de amenajare a birourilor, condusa de Alexandru - Horatiu Didea, in calitate de managing partner.

Stai pe scaun. Stai in picioare. Te misti. O iei de la capat. Aranjarea ideala a unui mediu de lucru trebuie sa permita in mod natural oamenilor sa aleaga dintr-o varietate de posturi, in contextul in care sederea prelungita poate provoca oboseala, leziuni sau afectiuni cardiace. Pornind de la acest aspect, proiectantii Herman Miller au cautat de-a lungul timpului sa creeze un model de scaun de birou astfel incat distributia presiunii sa fie determinata de corpul utilizatorului si nu de structura scaunului.

Ca urmare, compania a ajuns sa fie recunoscuta pentru realizarile sale, precum primul sistem de mobilier de birou open space, primul scaun de birou complet ergonomic sau primul sistem architectural de mobilier pentru spatii de birouri.

Herman Miller

Un studiu international Leesman, realizat recent pe un esantion de peste 250.000 de angajati, care isi desfasoara activitatea in mai mult de 2.000 de spatii de birouri, arata ca doar 57% dintre acestia considera ca locul de munca le permite sa lucreze productiv. De asemenea, o pondere de 85% dintre angajati asociaza confortul la birou cu calitatea scaunului pe care stau asezati cel putin cateva ore in fiecare zi. Astfel, potrivit Herman Miller, propune un nou concept de spatii de birouri si de sali de sedinte oferind un aranjament divers de configuratii utile - Living Office.

Herman Miller

In opinia reprezentantilor Herman Miller, birourile viitorului trebuie sa atraga, sa incurajeze, sa favorizeze si sa retina talentul, care va fi nu doar un uimitor vector de inovatie si actiune, ci si motorul care va propulsa strategia unei organizatii. Oferind un ansamblu de configuratii optimizate, spatiul de birouri va oferi un lucru unic: un atasament spiritual fata de munca si fata de colegi, o platforma dedicata productivitatii si eficientei sporite, precum si o dinamica umana mult mai naturala pentru interactiune si creatie.

Herman Miller

In fabrica Portal Mill din Melksham, de 13.700 de metri patrati, lucreaza aproximativ 250 de angajati, inclusiv in spatii de birouri si unitatea de productie si asamblare. Herman Miller dispune de o istorie lunga in Somerset si Wiltshire, dupa ce a ajuns in Bath in anii '60. Fabrica WoodMill din Bath si o unitate de productie si logistica din Chippenham au fost proiectate de catre arhitectul contemporan Sir Nicholas Grimshaw, care a proiectat si noua cladire din Melksham.

Herman Miller

Astfel, constructia Portal Mill a avut ca scop consolidarea siturilor din orasele Bath si Chippenham si extinderea capacitatii operationale. Scaunele si mobilierul de birou iconic al companiei sunt fabricate si asamblate aici, inainte de a fi exportate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). La nivel global, Herman Miller are peste 7.000 de angajati, avand, de asemenea, fabrici si unitati de distributie si in America de Nord (Statele Unite), America de Sud sau in Asia.

Herman Miller

Produsele si serviciile fabricii din Marea Britanie vandute in regiunea EMEA au generat venituri de aproximativ 180 de milioane de dolari, din care segmentul de scaune a adus o pondere de 55%. La nivel global, estimarile de afaceri ale Herman Miller in 2018 s-au ridicat la 2,4 miliarde de dolari (cea mai importanta piata este Statele Unite), iar profitul la 271 milioane de dolari.

Herman Miller

Din Portal Mill, Herman Miller distributie produse si servicii catre 3.000 de orase in regiunea EMEA, iar productia ajunge la 1.000 de scaune zilnic si aproximativ 500 de birouri, iar in urmatorii 3-5 ani, unitatea de productie din Melksham va cunoaste o investitie pana la 6 milioane de euro in modernizare. Scaunele realizate aici sunt testate frecvent din punct de vedere al calitatii, proces care presupune aplicarea unei greutati continue de 150 de kilograme timp de 24 de ore pe zi.

Herman Miller

La inceput de 2016, grupul de firme Workspace Studio-Ergonomos, dealer partner in Romania al Herman Miller a deschis si in tara noastra un spatiu de prezentare a produselor companiei, la etajul al 18- lea al cladirii de spatii de birouri Sky Tower din Capitala.

"Amenajarile human-centric si bazate pe ergonomie sunt viitorul, iar companiile din IT sunt primele care au inteles puterea amenajarii ergonomice a biroului pentru retentia si atragerea talentului". De altfel, "80% dintre clientii Workspace Studio sunt companii din segmentul IT. Ca sa atraga angajatii, managerii de HR trebuie sa asigure in primul rand un mediu de lucru placut, iar asta incepe cu o amenajare de calitate a biroului. Proiectele de amenajari ergonomice din Bucuresti reprezinta 90% din business", spune Horatiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri