Workspace Studio, afaceri de 5,3 mil. euro in 2018 si avans de 30%. Scaunele Herman Miller, motorul cresterii

Workspace Studio, companie specializata in solutii de fitout si mobilier de spatii de birou orientat catre design ergonomic human - centric si partener unic acreditat al Herman Miller in Romania, a realizat in 2018 proiecte de amenajari de birou in valoare de 5,3 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior.

Factorii care au contribuit la cresterea inregistrata in 2018 de Workspace Studio au fost interesul ridicat fata de scaunele Herman Miller, cresterea cererii de lucrari de constructii si amenajari interioare, alaturi de nevoia de eficientizare a spatiului si orientarea angajatorilor catre amenajari menite sa ii diferentieze pe piata muncii prin design si ergonomie.

"Proiectele care presupun cele mai mari provocari sunt proiectele integrate de amenajari, care genereaza aproximativ 65% din afacerile Workspace Studio. In cadrul lor, lucrarile de fitout, instalatii, decoratiuni si mobilare trebuie executate extrem de rapid si performant. Mentinerea nivelului calitatii si al customer service-ului in astfel de proiecte este cea mai mare realizare in anul care a trecut" a spus Horatiu Didea (foto), managing partner Workspace Studio.

Peste 80% dintre proiectele din 2018 au fost realizate pentru clienti din sectoarele IT si industrial, care pun accent pe ergonomie si sustenabilitatea mobilierului. Cel mai mare proiect al Workspace Studio in 2018 a fost in valoare de 850.000 euro.

"Piata amenajarilor de birou premium in Romania este in crestere, iar interesul fata de solutiile ergonomice si birouri cu design human–centric se dezvolta in majoritatea domeniilor, dar mai ales in zona Serviciilor. Asa cum remarcam, IT-ul a dat tonul pentru o evolutie a birourilor si reprezinta in continuare segmentul cel mai important pentru business-ul nostru. Celelalte domenii urmeaza aceasta tendinta si se orienteaza tot mai mult catre spatii de lucru care sprijina productivitatea, creativitatea si inovatia. Un semnal in acest sens este si interesul in crestere fata de solutiile acustice si mobilier pentru lounge, remarcat anul trecut", mai spune Horatiu Didea.

Investitia medie intr-un post de lucru amenajat de Workspace Studio in 2018 a fost de 1000 euro/angajat, incluzand scaunul, biroul si cota din spatii comune precum salile de sedinte, zonele de cooperare, conectare sau relaxare. Cele mai scumpe posturi de lucru vandute anul trecut au costat 8000 euro per angajat.

Citeste si:
Work from home:Scaunul de 8000 de lei, cu coloană vertebrală și...
Scaunul de birou cu coloană...

In comparatie cu alte tari, piata din Romania are caracteristici paradoxale. De exemplu, bugetul de amenajare in Romania este cu 30-50% mai mic decat in alte tari, chiar si cand vorbim despre aceeasi companie multinationala. In acelasi timp insa, viteza de livrare care se cere in Romania este aproape dubla fata de tari precum SUA sau Franta.

Scaunele Herman Miller, motorul cresterii

In 2018, Workspace Studio a devenit Authorized Accredited Partner al producatorului international de mobila de spatii de birouri Herman Miller, cea mai inalta distinctie acordata unui partener, dupa ce din 2016 a fost unic Dealer Partner Herman Miller in Romania. Vanzarile de scaune ergonomice Herman Miller genereaza 30% din afacerile Workspace Studio. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute in lume pentru calitate, ergonomie si garantia de 12 ani si sunt apreciate pentru inovatiile tehnologice pe care le propun.

"Studiile desfasurate la nivel international arata ca 85% dintre angajati asociaza confortul la locul de munca cu calitatea si ergonomia scaunului si a biroului. Herman Miller dezvolta produse competitive de top, iar in Romania este cel mai vandut brand din portofoliul nostru. De la an la an, vedem mai multa deschidere in companiile din Romania, care isi aliniaza tot mai mult standardele la international si se orienteaza catre calitate si sustenabilitate. Se uita la eficienta in ansamblu si pe termen lung a investitiei si nu iau decizia de achizitie doar in functie de cel mai mic cost" adauga reprezentantul Workspace Studio.

In 2018, Workspace Studio a vandut peste 3600 de scaune Herman Miller in Romania, cele mai populare modele fiind Sayl, Aeron si Mirra. Pentru acest an, Workspace Studio prognozeaza o crestere de 10% fata de 2018 si o cifra de afaceri de aproape 6 milioane de euro, in care ponderea Herman Miller va ramane in jurul a 30%.

Citeste si:
Estimare: Corporatistul român se va reîntoarce la birou în vara lui...
Estimare: Corporatistul român...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri