Un cetăţean american, în vârstă de 32 de ani, este cercetat după ce a încercat să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu un autoturism care figura ca furat din Marea Britanie, iar în interiorul acestuia se aflau o armă cu aer comprimat, o arbaletă cu lunetă şi muniţia aferentă.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat la control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean din SUA, în vârstă de 32 ani, care se afla la volanul unui autoturism, marca Ford Ranger. Cu ocazia efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figura ca fiind furat, alertă emisă de către autorităţile din Marea Britanie în aceeaşi zi. În continuare, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au procedat la verificarea în detaliu a autoturismului, ocazie cu care au descoperit o armă cu aer comprimat de calibrul 5,5 milimetri, o cutie metalică ce conţinea patru sute de diabolouri de calibru 5,5 milimetri, o arbaletă prevăzută cu lunetă, nouă săgeţi pentru arbaletă şi trei vârfuri metalice pentru săgeţi, pentru care bărbatul nu avea autorizaţie să le introducă pe teritoriul statului român", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Teritorial Giurgiu - Poliţia de Frontieră.

Autoturismul, estimat la o valoare de două sute de mii de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sursa foto: Politia de Frontiera

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri