Casa de avocatura Clifford Chance a fost consultantul legal al grupului Aviva in tranzactia prin care a vandut operatiunile sale din Europa Centrala si de Est catre Metlife, in timp cumparatorii au fost asistati juridic de CMS Cameron McKenna.

Compania britanica Aviva plc. a vandut catre gigantul american Metlife Inc., operatiunile sale din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, unde opereaza, in prezent, prin Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private.

Operatiunile vandute de Aviva catre Metlife, care opereaza deja pe piata din locala prin intermediul Alico Asigurari, sunt cele din Cehia, Ungaria si Romania. Astfel, in 2012 ar putea fi anuntata o a treia fuziune pe piata de asigurari din Romania din ultima perioada, intre Alico si Aviva, dupa Generali cu Ardaf si BCR Asigurari cu Omniasig.

wall-street.ro scria inca din martie 2011 despre evaluarea optiunilor pentru diviziile Aviva din Romania, Cehia si Ungaria.

Pe plan local, echipa Badea Clifford Chance care a asistat Aviva pe diverse aspecte ale tranzactiei a fost coordonata de Nadia Badea (Partner), iar avocati principali au fost Mihaela Mindru (Senior Associate) si Alexandru Gosa (Associate). HSBC a fost consultantul financiar al grupului britanic Aviva, in timp ce Metlife a lucrat cu avocatii CMS Cameron McKenna si cu consultantii Deutshe Bank, potrivit informatiilor din piata de asigurari.

Tranzactia va fi avizata de catre autoritatile competente din fiecare tara si va fi finalizata in cursul anului 2012, iar valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Metropolitan Life va fi absorbita de compania din Irlanda a grupului