Avansul cifrei de afaceri a avut la baza extinderea portofoliului de clienti si cresterea numarului de proiecte de consultanta fiscala, in special in domeniile industrial, imobiliar, constructii si prestari de servicii, potrivit comunicatului transmis de ZRP.

“Am avut un an foarte bun si suntem multumiti de aceste rezultate care confirma aprecierea clientilor fata de produsele si serviciile oferite de ZRP. Am pus accentul pe pachetele de servicii integrate – consultanta fiscala si consultanta juridica, precum si pe o abordare multidisciplinara a proiectelor”, a declarat Ioana Sandru, Partener ZRP Tax.

Nevoia clientilor de a apela la servicii de consultanta fiscala a fost determinata de schimbarile legislative frecvente in domeniu si de intensificarea controalelor fiscale asupra companiilor.

„In actualul climat economic in care accesul la capital este dificil si costul acestuia este ridicat, managerii realizeaza din ce in ce mai mult ca este mai eficient sa optimizeze fiscal afacerea, avand ca rezultat cresterea lichiditatilor, decat sa imprumute de pe piata financiara aceste fonduri”, a adaugat Sandru.

Citeste si:

Pe parcursul anului 2011 a crescut cererea de consultanta fiscala preponderent in urmatoarele domenii: restructurari interne sau reorganizari in cadrul grupurilor de societati; planificare si optimizare fiscala; pregatirea dosarelor preturilor de transfer pentru documentarea pretului practicat in cadrul tranzactiilor dintre societati afiliate; asistenta in timpul inspectiilor fiscale; contestarea deciziilor de impunere fiscala si elaborarea documentatiei legate de actiunile in contencios; suspendarea colectarii silite a obligatiilor fiscale impuse de autoritati.

Societatea de consultanta fiscala ZRP Tax SRL a fost infiintata in anul 2010 pentru a oferi servicii fiscale ce completeaza portofoliul de servicii oferite de ZRP.

Serviciile oferite de ZRP Tax includ: servicii de optimizare fiscala, inclusiv structurare fiscala internationala precum structuri de tip holding la nivel international, revizuiri fiscale, asistenta in cadrul controalelor fiscale precum si in procesul de contestare a deciziilor de impunere fiscala, asistenta in legatura cu achizitii de societati, fuziuni, divizari si restructurari, revizuirea clauzelor fiscale din cadrul contractelor comerciale, asistenta in obtinerea de solutii fiscale anticipate si acorduri de pret in avans.