Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat Romastru, unul din membrii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), in investigatia Consiliului Concurentei privind decizia membrilor ADMR si ADIM (Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente) de a sista livrarile de medicamente catre farmacii si spitale.
Decizia membrilor celor doua asociatii a fost dictata de faptul Ministerul Sanatatii nu a actualizat cursurile de schimb din structura preturilor timp de 18 luni (in conditiile unei devalorizari cu 18% a leului fata de euro), mizand pe presiunea sociala asupra distribuitorilor.

Echipa de dreptul concurentei coordonata de Georgeta Harapcea (foto) si formata din Radu Tufescu si Marius Stefana a asistat Romastru pe tot parcursul procedurii de investigatie, prin formularea raspunsurilor la cererile de informatii ale autoritatii, intocmirea observatiilor la continutul, concluziile si propunerile din raportul echipei de investigatie.

De asemenea, a reprezentat Romastru la audierile in fata plenului Consiliului Concurentei, precum si in legatura cu depunerea unor documente relevante in sprijinul legalitatii actiunilor Romastru.

Romastru a fost una dintre companiile cele mai afectate de neactualizarea cursului valutar, in contextul in care ponderea achizitiilor de medicamente in valuta era predominanta in totalul achizitiilor organizatiei.

"Incheierea acestei investigatii fara sanctionarea distribuitorilor de medicamente confirma pe de o parte faptul ca actiunile Romastru nu au fost indreptate impotriva partenerilor comerciali sau consumatorilor, iar pe de alta parte ca demersul distribuitorilor a fost pe deplin legal, acestia reactionand exclusiv la afectarea viabilitatii economice a activitatii lor. Este o decizie fireasca, in conditiile in care chiar Ministerul Sanatatii a recunoscut legitimitatea actiunilor distribuitorilor si, ca urmare a protestelor, a actualizat cursul de schimb,” considera Georgeta Harapcea (foto), asociat manager si coordonatorul practicii de concurenta a NNDKP.

Practica de concurenta este formata din trei avocati si un consultant specializati in dreptul concurentei, iar printre clientii reprezentati de NNDKP in domeniu se numara Alico, Berlin Chemie, Ford Romania, GDF Suez Energy Romania, Lafarge Romania, Microsoft Romania, PepsiCo, Raiffeisen Bank, Rompetrol Downstream, Société Générale Asset Management, Strauss Romania, Unilever South Central Europe Romania, Vodafone Romania, Weatherford International Eastern Europe, Wrigley Romania etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri