Anul 2013 ar putea aduce primele falimente in zona energiei regenerabile pentru ca nu toate proiectele aflate in dezvoltare sunt de calitate, desi in acest an acest sector va fi unul dintre cele preferate de catre investitori pe piata de fuziuni si achizitii, considera avocatul Bogdan Stoica.
"Industria energetica, cu siguranta, va marca tranzactii importante in acest an pentru ca sunt proiecte la maturitate. Exista interes mult mai aplicat din partea investitorilor pentru proiecte de energie regenerabila, eoliana sau solara. Vom veda, posibil, tranzactii de 50-100 milioane euro in acest domeniu", a afirmat Stoica (foto), avocat asociat la Popovici Nitu&Asociatii.

El a adaugat ca vor fi tranzactionate mai ales proiecte aflate in stadiu avansat de dezvoltare, atragand totodata atentia ca exista deja "o inflatie de proiecte" in sectorul eolian.

"Anul viitor vor veni si falimente in acest sector. Sunt unele proiecte bine facute, altele mai putin bune. Piata le va tria", a afirmat Stoica.
Investitiile in parcuri eoliene au atras in ultimii ani un interes tot mai ridicat din partea investitorilor, romani si straini, in buna masura datorita sprijinului acordat prin sistemul certificatelor verzi, astfel ca in acest an capacitatile de productie a energiei eoliene s-ar putea fata de 2011.

In acelasi timp, avocatul se asteapta la o continuare a intersului investitorilor straini pentru sectorul agricol, in special pentru cumpararea de terenuri agricole.

"Preturile sunt foarte mici, este un moment bun pentru achizitii in agricultura, mai ales pentru terenuri. Tranzactiile cu terenuri agricole vor continua in urmatorii 5-7 ani pentru ca procesul de achizitie dureaza foarte mult din cauza fragmentarii loturilor", a aratat reprezentantul casei de avocatura.

In opinia sa, marii investitori in agricultura vor aparea in momentul in care vor exista terenuri cu suprafete foarte mari compactate.

El s-a aratat optimist in ceea ce priveste piata de fuziuni si achizitii din acest an, mentionand ca cei mai activi vor fi investitorii strategici si mai putin fondurile de investitii, pentru ca isi permit sa investeasca multi ani, pe perioade lungi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri