Fostul tax director de la TPA Horwath, Bogdan Voinescu, a intrat in echipa de consultanta fiscala a Musat & Asociatii ca partener. Divizia casei de avocatura se mareste astfel la 12, doi parteneri si 10 avocati si consultanti.
Bogdan Voinescu are o experienta de 14 ani in domeniul consultantei fiscale, dintre care 8 ani in cadrul a doua mari companii din BIG 4 – Deloitte si Ernst & Young. Anterior, Voinescu a fost director pe taxe in cadrul firmei de consultanta TPA Horwath.
.
Bogdan Voinescu va face echipa la Musat & Asociatii cu Ionut Bohalteanu, al doilea partener in cadrul diviziei. De asemenea, din echipa mai fac parte 10 avocati si consultanti, doi dintre acestia - Andreea Florian si Iuliana Cirlig - alaturandu-se diviziei in acelasi timp cu Voinescu.

“Fiscalitatea reprezinta un aspect esential, cu impact financiar important in activitatea tuturor companiilor, motiv pentru care diminuarea sau eliminarea riscurilor asociate reprezinta un obiectiv prioritar. In contextul modificarilor multiple care au intervenit la nivel legislativ, a lipsei de claritate si consecventa cu privire la aplicabilitatea diferitelor prevederi, dar si pe fondul intensificarii controalelor efectuate de autoritatile fiscale, clientii resimt tot mai acut nevoia unui sfat specializat care sa le asigure eficienta si predictibilitate”, a declarat Gheorghe Musat, Senior Partner Musat & Asociatii.

Ionut Bohalteanu, consultant fiscal si avocat, este membru al echipei de avocati Musat & Asociatii din anul 2004. Dubla sa calificare i-a permis ca pe parcursul carierei sa acorde consultanta fiscala pentru importante companii nationale si internationale in proiecte complexe de fiscalitate cu privire la structurarea tranzactiilor in vederea optimizarii fiscale, consultanta in legatura cu efectele fiscale referitoare la ajutorul de stat, taxarea directica si indirecta, TVA si aspecte de taxe vamale pentru clienti de prim rang precum Monsanto, SAB Miller, Enel SpA, Delhaize.

„Musat & Asociatii – Consultanta Fiscala colaboreaza permanent cu departamentele relevante din cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii, precum cele de fuziuni si achizitii, real estate, energie si resurse naturale sau piata de capital, ceea ce constituie o baza solida pentru identificarea celor mai eficiente solutii, cu impact real pozitiv in gestionarea contributiilor fiscale ale clientilor nostri. Expertiza Musat & Asociatii – Consultanta Fiscala acopera toate aspectele de fiscalitate incidente la nivel national, dar si international, de la impozitarea directa si indirecta, problematica preturilor de transfer si a taxei pe valoare adaugata (TVA) si pana la consiliere de specialitate in fuziuni si achizitii, tranzactii cross-border complexe sau identificarea de alternative viabile de finantare pentru investitii in Romania”, a declarat Ionut Bohalteanu, Partner Musat & Asociatii – Consultanta Fiscala.

Ca avocat, Ionut Bohalteanu are o experienta considerabila in fuziuni si achizitii, asistand clientii in unele dintre cele mai importante tranzactii in domeniu, cum ar fi preluarea Electrica Muntenia Sud de catre Enel sau oferta publica de preluare a The Rompetrol Group NV cu privire la Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.

Bogdan Voinescu s-a alaturat Musat si Asociatii – Consultanta Fiscala in calitate de Tax Partner, avand o experienta vasta in domenii fiscale de impozitare directa, TVA si fiscalitate internationala, coordonand de-a lungul carierei sale proiecte de anvergura derulate de mari companii cu activitate la nivel national.

Printre acestea se numara consilierea Enel din punct de vedere fiscal in privatizarea cu succes a Electrica Muntenia Sud si procesul de ofertare pentru privatizarea Distrigaz Nord, consultanta fiscala acordata BNP Paribas si due diligence financiar in legatura cu procesul de ofertare si privatizare al BCR, coordonarea de proiecte de due diligence fiscal asupra Tiriac Bank, Libra Bank, Romexterra Bank sau Daewoo Automobile Craiova.

De asemenea, a asistat clienti marcanti ca Prologis, lider mondial in dezvoltarea, detinerea si operarea de imobile industriale, Alcoa, lider mondial in domeniul aluminiului, OMV/Petrom, lider regional in domeniul energiei, APN Trust, fond de pensii si investitii, Stream Invest/Clean Energy, Kelag si Verbund (energie eoliana), grupul Habau (constructii), Lacerta Winery (producator de vinuri premium), Sparkassen Immobilien (Sun Plaza) si Valad (proprietar de spatii industriale) in aspecte fiscale variate – impozitul pe profit, TVA, taxe locale sau preturi de transfer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri