"Totalul contributiilor platite catre stat (impozit pe venit, TVA, contributii la asigurari sociale si asigurari de sanatate) de catre Societatea de Avocati Stoica & Asociatii in perioada 2009 - 31 mai 2012, este de peste trei ori mai mare decat totalul veniturilor obtinute in urma serviciilor profesionale prestate de societate institutiilor si companiilor de stat (...) Mai mult de jumatate din veniturile obtinute de Societatea de Avocati Stoica &
Asociatii din sectorul public constituie echivalentul serviciilor profesionale prestate in arbitraje internationale de mare complexitate", se arata intr-un comunicat al societatii de avocati.

Potrivit Guvernului, institutiile publice si companiile de stat au cheltuit in perioada 2009-31 mai 2012, in mandatul fostului Guvern, peste 150 milioane lei pentru servicii contractate de la casele de avocatura, cei mai mai multi bani fiind cheltuiti de Loteria Romana, Electrica, Hidroelectrica si AVAS. Documentul releva ca pe primele cinci locuri in functie de incasari se situeaza casele de avocatura Ratiu&Ratiu (26,5 milioane lei), Bostina&Asociatii (10,8 milioane lei), Stoica&Asociatii (10,6 milioane lei), Eduard Fagarasanu (6,4 milioane lei) si Cameron Mc Kenna (5,9 milioane lei).

"Prin serviciile avocatiale prestate intre 2009 si 31 mai 2012, Societatea de Avocati Stoica & Asociatii a prevenit pierderea unei valori totale de peste 900 de milioane de lei de catre clientii sai din sectorul public", se mentioneaza in comunicatul casei de avocatura.

Stoica & Asociatii precizeaza ca ponderea veniturilor obtinute din sectorul public a fost mai mica de 10% din totalul veniturilor obtinute de societate, in timp ce ponderea sectorului public in economia nationala este de 30%.

"In cadrul societatii noastre lucreaza peste 50 de avocati si alte persoane calificate pentru activitati desfasurate de o asemenea institutie profesionala. Este vorba, asadar, despre o institutie, nu despre o persoana, iar buna reputatie a acestei societati pe piata serviciilor avocatiale este rezultatul unei munci de lunga durata, dedicata clientilor, deopotriva persoane fizice si juridice", se mai spune in comunicatul casei de avocatura Stoica & Asociatii.

In luna iunie, premierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite Corpul de Control sa verifice situatia de la Posta Romana, aflata in pericol de insolventa dupa ce fosta conducere a companiei, cu asistenta juridica a unui avocat "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instantelor, in dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, deoarece nu s-a prezentat la termen.

Ponta afirma ca ar trebui ca Valeriu Stoica (PDL) sa renunte la capusarea tututor firmelor de stat.
Valeriu Stoica a transmis atunci ca seful Guvernului face confuzie intre "sanctionarea contraventionala" a Postei de catre Consiliul Concurentei si "cererea de suspendare a executarii" deciziei, precizand ca nu a reprezentat compania "in cadrul investigatiei de concurenta" prin casa sa de avocatura, Stoica&Asociatii.